Een auto inruilen voor geld kun je doen om verschillende redenen. Zo kan er een reparatie nodig zijn die je niet kunt of wilt betalen. Denk aan een gebroken distributieriem waardoor er motorschade is ontstaan. De schade kan geld-eurooplopen tussen de 1500 en 3000 euro. Een kapotte versnellingsbak of een versleten koppeling zijn vaak ook zeer dure reparaties.

Ook kan het zijn dat je financiële situatie veranderd is of de auto overbodig is geworden vanwege een andere baan. Inruilen voor geld kan dan de uitkomst bieden. Kortom, kunnen er dus meer redenen zijn om je auto in te wisselen voor geld.

Veel voorkomende redenen zijn:

  • Dure reparatie
  • Auto afgekeurd voor de APK
  • Financiële problemen
  • Baan kwijt
  • Verandering in de gezinssamenstelling
  • Andere baan

 

Je auto inruilen bij een autobedrijf

autobedrijfEen auto inruilen betekent normaal gesproken dat je er mee naar een autobedrijf gaat en de auto inruilt op een andere auto. Echter zitten er niet veel autobedrijven te wachten op alleen een inkoop zonder dat je iets terug koopt, mits de vraagprijs heel laag is. Het voordeel van de autoveiling is dat je precies de juiste doelgroep aanspreekt, namelijk de autobedrijven die wel graag hun voorraad aan auto’s willen ophogen. Verkopen via de autoveiling levert je daarom meer op.

 

Verkopen aan een particulier of autobedrijf

auto-verkopen-particulierAutobedrijven bieden meer op je auto en kopen hem direct van je over. De reden dat ze meer bieden is dat hun afzetmarkt veel groter is en dat ze de auto snel met winst kunnen verkopen. Ook wanneer de auto technisch niet helemaal in orde is, tonen zij interesse. Een particulier koopt de auto voor zichzelf. Dat betekent dat hij heel kritisch gaat kijken en hoge eisen stelt. Een particulier koopt in praktijk liever zijn auto bij een autobedrijf omdat hij hier garantie kan claimen, er een onderhoudsbeurt bij kan krijgen en tevens een auto kan inruilen.

 

Snel verkopen

Je auto verkopen via de autoveiling kan meestal binnen 1 dag. De autoveiling duurt namelijk 24 uur. Zodra de veiling sluit wordt het hoogste bod bekend gemaakt waarvoor je de auto direct kunt verkopen. Vervolgens maak je een afspraak met het bedrijf welke het hoogste bod heeft uitgebracht en wikkel je samen de transactie verder af. Bij de overdracht betaald het bedrijf je meteen het afgesproken bedrag uit en ontvang je meteen de vrijwaring.

Meld je auto direct gratis en vrijblijvend aan.

gratis-bod-op-jouw-auto