Veel mensen denken alleen aan het gemak wanneer zij een auto gaan inruilen. Je levert je oude auto in en rijdt met je nieuwe auto weer naar huis. Gemakkelijk is dat zeker. Echter weten een hoop mensen niet dat ze een stuk duurder uit zijn en veel geld in hun zak kunnen houden.

Auto inruilen financieel gezien niet verstandig

Financieel gezien is het niet verstandig om je auto in te ruilen. Je krijgt er namelijk een stuk minder voor terug dan wanneer je hem bijvoorbeeld via een autoveiling verkoopt. Gemiddeld scheelt dat 1.500 Euro en dat is een hoop geld. Je auto verkopen via een autoveiling is makkelijker dan je denkt. Binnen 3 minuten zijn alle gegevens ingevuld en binnen 24 uur ontvang je gratis en vrijblijvend een bod waarvoor je de auto meteen kunt verkopen. Je hebt geen gedoe meer met onderhandelingen en weet direct waar je aan toe bent.

Een sigaar uit eigen doos

Wanneer je bij een autobedrijf komt en een kijkje komt nemen naar een andere auto, dan wordt vaak de vraag gesteld of je iets hebt in te ruilen. Wanneer dat het geval is, dan is de prijs van de auto die jij op het oog hebt niet meer onderhandelbaar. De prijs die je ziet is de prijs die je dan voor de auto moet betalen. Je oude auto wordt even bekeken en op internet gaan ze daarvan de waarde opzoeken. Er wordt een eenvoudige rekensom gemaakt en je krijgt te horen wat je moet bijbetalen.

Rekenvoorbeeld:

Prijs nieuwe auto 10.000 Euro
Prijs huidige auto 6.000 Euro
Bijbetalen 4.000 Euro

Een inruilprijs is nooit hoog. In dit voorbeeld zou je 6.000 Euro voor de auto hebben teruggekregen. Bij de autoveiling zou je meer voor de auto hebben gekregen en zou eerder tussen de 6.750 en 7.250 hebben gekregen. Daarnaast is de prijs van de nieuwe auto niet onderhandelbaar. Ga je zonder inruil het hebben over de prijs dan is daar vaak nog ruimte voor onderhandeling. De auto die als vraagprijs 10.000 Euro had, mag vaak voor 9.500 Euro ook wel weg. Zo zie je dat je 1.500 Euro minder uit had hoeven geven omdat de autoveiling je 7.000 Euro zou geven en de nieuwe auto 9.500 Euro hoeft te kosten. In plaats van dat je 4.000 Euro bijbetaald, betaal je nog maar 2.500 Euro bij.

Hoe werkt de autoveiling

Je meld de auto aan wat je 3 minuten tijd kost. Na het invullen van het kenteken zoekt het systeem alle gegevens van de auto erbij. Het enige wat je nog in moet vullen is hoe de staat van de auto is. Denk hierbij aan recent onderhoud of eventuele schades of gebreken. De auto komt vervolgens in de veiling te staan waar 5.000 RDW erkende autobedrijven bij aangesloten zijn. Zij kunnen vervolgens een bod uitbrengen en tegen elkaar opbieden. Na 24 uur wordt het hoogst behaalde bod teruggekoppeld welke gratis en vrijblijvend is. De bod is de gegarandeerde verkoopprijs en daarvoor kun je dus gegarandeerd de auto voor verkopen. Voor de consument is het geheel gratis en vrijblijvend. De autobedrijven zijn wel verplicht de auto te kopen wanneer je binnen 3 dagen akkoord gaat.

gratis-bod-op-jouw-auto