Auto met kapotte koppeling verkopen

By   29 juni 2018

kapotte koppeling auto verkopen

Een van de belangrijkste onderdelen van het motorblok is wel de koppeling. De koppeling zorgt ervoor dat de kracht van het motorblok overgebracht wordt op de wielen. Bovendien kun je zonder koppeling niet schakelen en dus van versnelling wisselen.

 

Hoe merk je dat de koppeling versleten is

Een versleten koppeling geeft meestal een probleem bij het schakelen of een hoog toerental in een hogere versnelling. Wanneer je weg wilt trekken en de motor maakt veel toeren zonder dat je de koppeling daarbij intrapt zijn ook tekenen, net als moeizaam schakelen.

 

Wat zijn de kosten

De prijs van het vervangen van een koppeling ligt vaak rond de 800 à 900 euro. De meeste kosten gaan zitten in de arbeid. Het is namelijk een tijdrovende klus.

 

Kun je door blijven rijden

Vaak wordt afgeraden om met de auto door te blijven rijden omdat ook de versnellingsbak kapot kan gaan wanneer de koppeling versleten of kapot is. De koppeling ontkoppelt namelijk de tandwielen in de versnellingsbak zodat je kunt wisselen van versnelling. Je mag namelijk nooit schakelen zonder daarbij de koppeling te gebruiken.

versnellingsbak schade

 

Repareren of auto verkopen

Niet iedereen heeft het geld liggen om de koppeling te laten vervangen. Ook niet iedereen wilt nog geld steken in de auto. Zeker niet wanneer er meer mankementen aanwezig zijn, bijvoorbeeld een versleten massa vliegwiel of een slecht schakelende of zelfs beschadigde versnellingsbak. De kosten kunnen immers in de duizenden euro’s lopen. Vaak is het verstandiger om de auto te verkopen met een kapotte koppeling dan te investeren. Soms weet je vooraf niet precies waar de kosten op uit zullen draaien.

 

Je auto verkopen met een kapotte koppeling gaat heel eenvoudig. Bij ons kun je de wagen gewoon aanmelden voor de veiling. Meer dan 5000 RDW erkende autobedrijven kunnen een bod plaatsen. Wij communiceren het hoogste bod met je. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Je bepaalt zelf of je de kapotte auto hiervoor verkoopt of niet. Ga je akkoord dan weet je precies voor welk bedrag hij wordt verkocht. Vervolgens maak je een afspraak met het autobedrijf welke het hoogste bod heeft geplaatst om de auto op te laten halen. Het vrijwaringsbewijs wordt ter plaatse afgegeven en de betaling wordt ook meteen in orde gemaakt. Zelfs als je de auto ergens met pech langs de kant heb moeten zetten vanwege een probleem kun je hem snel verkopen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons altijd bellen om mailen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *