Een zwak punt bij veel auto’s is de distributieriem. Wanneer de distributieriem niet op tijd vervangen wordt dan neemt de kans op breken toe. Een gebroken distributieriem leidt bijna altijd tot flinke motorschade welke veel geld kost.

 

Wat doet een distributieriem

distributieriemEen motor heeft een aantal cilinders, zuigers en kleppen. Tijdens het verbrandingsproces wordt de inlaatklep geopend op de brandstof in de cilinder te krijgen. Als de brandstof in de cilinder tot ontploffing is gebracht, opent de uitlaatklep om de uitlaatgassen af te voeren. In de cilinder beweegt de zuiger op en neer. De kleppen worden door de nokkenas opengeduwd richting de zuiger op het moment dat de zuiger op zijn laagste punt is. Zo kan de zuiger nooit tegen een van de kleppen aankomen. De distributieriem zorgt ervoor dat de nokkenas op het juiste moment de kleppen bediend. Wanneer de distributieriem breekt dan komen alle kleppen stil te staan en de kans dat een van de zuigers een of meerdere kleppen raakt is bijzonder groot. Niet alleen de kleppen beschadigen maar ook de zuigers. Er ontstaat dus ernstige schade aan het motorblok.

 

Levensduur van de riem

distributieriem-setDe levensduur van de distributieriem verschilt per auto en type. Bij de ene auto moet de riem om de 60.000km of 3 jaar vervangen worden en bij de andere auto is dat om de 120.000km of 6 jaar. Wanneer hij niet tijdig vervangen wordt dan neemt de kans op breken toe.

 

Symptomen van een gebroken distributieriem

distributieriemEen van de symptomen is dat de auto uitvalt tijdens het rijden en/of niet meer gestart kan worden. Een garage kan de diagnose snel stellen wanneer de riem gebroken is. Hiervoor hoeft de motor niet open. Om de aangerichte schade goed vast te kunnen stellen moet het motorblok wel uit elkaar gehaald worden. Dit kost niet alleen veel tijd maar ook veel geld. Motorschade kan snel 2000 euro kosten.

 

Auto verkopen

Een auto verkopen met een gebroken distributieriem gaat niet eenvoudig wanneer je dit via een advertentiesite probeert. Wel is onze autoveiling een zeer effectief middel. Ons netwerk telt namelijk meer dan 5000 erkende autobedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Weten wat de auto met een gebroken riem nog waard is? Meld de auto dan gratis en vrijblijvend aan bij de veiling. U ontvangt binnen 24 uur het hoogste bod waarvoor de auto direct verkocht kan worden. De auto wordt bij u opgehaald en u ontvangt ter plaatse een vrijwaringsbewijs.

gratis-bod-op-jouw-auto