Wij geven je een aantal gratis tips om je auto te verkopen voor een nog beter bod.

Autobedrijven kijken door vuile auto’s heen

brilBijna alle autobedrijven kijken door een vieze auto heen. Elke auto is namelijk met een goede poetsbeurt weer in nieuwstaat te krijgen. Echter is het wel zo dat een glimmende bolide de indruk wekt dat de huidige eigenaar er zuinig op is geweest en dat betekent weer beter verkoopbaar voor een betere prijs. Je auto door een wasstraat heen halen voordat je hem op de foto zet kan dus een hogere prijs opleveren. Wel slim dus om te doen.

Niet alleen de buitenkant is belangrijk, maar ook de binnenkant. Verwijder daarom alle persoonlijke bezittingen uit het voertuig en stofzuig de auto. Ook dit wekt een meer verzorgde indruk wat een hoger bod kan opleveren.

 

De technische staat

navigatie-optie-autoDe technische staat van een auto is voor een particuliere koper net wat belangrijker dan voor een autobedrijf. Autobedrijven kunnen in praktijk namelijk vaak reparaties en onderhoud tegen inkoopsprijs verrichten. Echter kunnen grote reparaties die reeds zijn uitgevoerd de auto meer waarde geven. Denk aan bijvoorbeeld aan een recentelijk vervangen koppeling. Dit zijn kostbare reparaties waarbij je snel 1200 euro kwijt kunt zijn. Zeker wanneer de auto een wat hogere kilometerstand heeft, kunnen de autobedrijven een hoger bod uitbrengen. Ga je een auto aanmelden, zorg er dan voor dat alle facturen overlegd kunnen worden.

 

Papierwerk in orde hebben

Om een auto te verkopen is het complete kentekenbewijs nodig. Dit betekent dat alle delen in bezit moeten zijn. Is de auto na 1 januari 2014 aangekocht dan heb je een kentekencard + tenaamstellingscode in bezit. Is de auto voor die datum aangekocht dan heb je een deel 1a, deel 1b en deel 2. Lees hier meer over de autopapieren.

 

Wat moet je verder doorgeven


opties-autoGa je de auto verkopen via de autoveiling, dan hoef je geen pakkende advertentietekst te schrijven. Zaken die wel belangrijk zijn om door te geven zijn:

  • De opties zoals ABS, Airbags, Cruise control, Navigatie, enz.
  • De kilometerstand
  • De technische staat zoals recentelijk onderhoud en de staat van de banden
  • Eventuele schades en gebreken

 

De auto aanmelding voor verkoop

Heb je alle punten hierboven doorgelezen en is het tijd voor de aanmelding, vul dan je kenteken in. Het systeem zal aan de hand van het kenteken de voertuiggegevens opvragen bij de RDW. Dit gaat razendsnel en daar hoef je niet op te wachten. Je beantwoord enkele vragen en rond het aanmeldproces af. De auto komt vervolgens in de anonieme veiling te staan waar alleen de aangesloten RDW erkende autobedrijven op in kunnen loggen. In de veiling kunnen alle aangesloten bedrijven een bod uitbrengen. Na 24 uur sluit de veiling en wordt het hoogste bod bekend gemaakt. Het bod kost niets en is geheel vrijblijvend. Je bent dus niet verplicht de auto te verkopen. Het bod is gegarandeerd en dus de daadwerkelijke prijs die je ervoor terugkrijgt bij de verkoop. Wil je weten wat jouw auto waard is en waarvoor je hem direct kunt verkopen? Meld hem dan meteen aan!

gratis-bod-op-jouw-auto