Bekende problemen Volvo S40

By   19 juni 2018

volvo-s40-verkopenBen je van plan een Volvo S40 te kopen en wil je jouw oude auto verkopen, dan is het raadzaam om eens te kijken naar de bekende problemen van de S40. Iedere auto heeft zwakke punten en dat geldt ook voor de Volvo. Zo weet je precies straks waarop je moet letten.

 

Problemen met het stuurslot

Een bekend probleem bij de Volvo S40 is dat er startproblemen ontstaan vanwege een slechte verbinding in het contactslot. Vaak is de enige remedie om het contactslot te vervangen.

 

Geruis van de wind

Boven de 80 kilometer per uur hoor je bij de voorste zijruiten vaak geruis van de wind. Op de snelweg is dit nog beter hoorbaar. Het probleem is dat de deurrubbers niet goed afsluiten of dat er een probleem zit in het raammechanisme. In sommige gevallen is het raammechanisme opnieuw af te stellen wat het probleem kan oplossen.

 

Versnellingsbak zwak punt

De versnellingsbak bij de S40 kan hakerig, zwaar, of stug schakelen. Soms wil nieuwe versnellingsbak olie het probleem verhelpen. Wat zeker uitgesloten moet worden is dat het oliepeil nog in orde is en dat er geen olielekkage aanwezig is. Mocht het oliepeil in orde zijn dan moet de versnellingsbak gereviseerd worden. Het kostenplaatje ligt rond de 900,- euro.

 

Problemen met de turbo

Een bekend zwak punt van de S40 zijn de turbo problemen. Wanneer het motorvermogen afneemt is dit vaak te wijten aan een kapotte turbo. Een turbo laten vervangen is vaak erg kostbaar. Gelukkig kan het probleem ook voorkomen worden door de auto eerst rustig warm te rijden. Er zijn garages die turbo’s ook kunnen reviseren. Dit kan aanzienlijk in de kosten schelen.

 

De EGR klep

Een vervuilde of defecte EGR klep komt regelmatig voor bij de Volvo S40. Wanneer het reinigen van de EGR klep niets oplost, dan is vervangen de enige remedie. Het vervangen kost ongeveer 350 euro.

 

Beslagen ruiten

Veel modellen hebben problemen met beslagen ruiten (ontwasemingssysteem) waar weinig aan te doen is. Het gebruik van een airco helpt vaak wel. Soms wil het vervangen van de filters nog wel eens helpen tegen hiertegen.

 

Onderstel dat klappert

De stabilisatorstangen, draagarmen en draagarmrubbers zorgen vaak voor een klapperend onderstel. Dit is vooral bij drempels en oneffen wegdek goed waarneembaar. Ook tijdens het nemen van een bocht kan en gekraak en gepiep ontstaan. Mocht dit het geval zijn dan moeten de onderdelen vervangen worden.

 

Wanneer distributieriem vervangen Volvo S40

Veel Volvo S40 modellen zijn uitgerust met een distributieriem. Deze riem dient altijd op tijd vervangen te worden om te voorkomen dat hij plots breekt. Een gebroken distributieriem zorgt namelijk altijd voor motorschade. Door de riem op tijd te vervangen voorkom je dus dure motorschade. De riem kun je het beste iedere 8 jaar of iedere 120.000 kilometer vervangen. Wanneer je het onderhoud via de dealer laat verlopen, dan waarschuwen ze je altijd. De riem wordt niet standaard in een grote beurt meegenomen. De kosten zijn namelijk aanzienlijk. Gemiddeld kost een distributieriem vervangen zo’n 500 euro. Aangezien de waterpomp ook wordt aangedreven door de distributie, is het slim om deze meteen ook te laten vervangen. Mocht de waterpomp zwaar gaan lopen, dan kan dit soms leiden tot een kapotte riem. Wanneer de waterpomp gaat lekken, dan moet hij niet alleen vervangen worden, maar moet ook de riem losgehaald worden. Een distributieriem wordt nooit teruggeplaatst maar moet altijd vervangen worden door een nieuw exemplaar. Een waterpomp kost ongeveer 200 euro. Wanneer je dit tegelijkertijd laat vervangen dan kun je vaak tientallen euro’s besparen.

 

Reparatiekosten

De reparatiekosten verschillen per garage en per model. Een 2.0 diesel is qua reparatiekosten anders dan een 1.8 benzine.

  • Kosten vervangen distributieriem +/- 500  euro

-met waterpomp +/- 700 euro

  • Draagarm vervangen + uitlijnen +/- 400 euro
  • EGR klep vervangen 350 euro
  • Turbo vervangen 600 euro
  • Versnellingsbak reviseren 900 euro
  • Raammechanisme afstellen 120 euro

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *