Dieselauto straks minder waard, of valt het mee?

By   6 juni 2018

diesel auto verkopen

Je hebt het vast wel gehoord… dat een dieselauto straks wellicht een stuk minder waard is. Nu is de diesel sowieso al een stuk duurder qua wegenbelasting in vergelijking tot een benzine, een LPG, of een elektrische auto, maar als de brandstofprijzen verder stijgen, en je ook niet meer in een milieuzone mag komen, dan wordt de diesel nog oninteressanter. Wat is slim? Om er toch mee door te blijven rijden, of… te verkopen?

 

Verkoop daalt snel

De verkoop wat de diesels betreft neemt flink af. Zowel in 2016 als 2017 zijn er flink minder van deze auto’s verkocht. De trend lijkt zich zeker door te zetten in 2018. De toelating van dieselauto’s zal steeds meer worden beperkt in de binnensteden vanwege de milieuzones en de wegenbelasting zal gaan stijgen. Dit fenomeen speelt zich niet alleen in Nederland af, maar ook in België en Duitsland.

 

Diesel verkopen

De waarde van auto’s op diesel zal de komende tijd gaan dalen omdat steeds meer mensen kiezen voor alternatieve brandstoffen. Nu verkopen is eigenlijk financieel het beste wat je kunt doen. Via Gratis Mijn Auto Verkopen kun je snel je diesel auto verkopen voor een goede prijs. Door je auto gratis aan te melden kun je hem vrijblijvend laten veilen in onze autoveiling. Alleen RDW erkende autobedrijven bieden mee, dus mocht je een interessant bod krijgen, en daarmee akkoord gaan, dan kun je direct je wagen verkopen aan een erkend autobedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *