Een auto met pech bij de garage krijgen

By   26 juni 2018

Het is erg vervelend wanneer je auto plots kapot gaat. Soms gebeurt dit tijdens het rijden, maar het kan ook gebeuren wanneer je vanuit huis wilt vertrekken. Je auto stopt plots met werken of wilt niet starten. Vaak zit er niets anders op dan de ANWB te bellen. Een kapotte auto krijg je immers lastig bij de garage.

kapotte auto

Zelf een diagnose stellen

Je kunt natuurlijk, voordat je iemand gaat bellen, eerst zelf op onderzoek uit. Je kunt beginnen met onder de auto kijken of er een vloeistof lekkage aanwezig is. Ook kunnen lampjes in het dashboard soms een probleem aangeven. Geeft de auto geen teken van leven wanneer je de contactsleutel omdraait, maar er branden wel lampjes, dan kan de startmotor stuk zijn. Branden er geen lampjes, dan is dit vaak een accu probleem.

storingslampjesMaakt de auto een hard tikkend geluid tijdens een startpoging, dan zou de motor wel eens stuk kunnen zijn. Probeer de motor niet voor een 2de maal te starten wanneer deze lawaai maakt. Je kunt namelijk meer schade veroorzaken. Dit geluid komt ook wel eens voor wanneer de distributieriem gebroken is.

 

Welke opties heb je

Wat doe je met een kapotte auto? Eigenlijk zijn er 4 opties waarvan je gebruik kunt maken.

De eerste optie is de ANWB bellen. Ben je lid, staat de auto in de woonplaats, en ben je daar ook voor aangesloten, dan is het probleem vaak vrij snel opgelost, of wordt de auto kosteloos naar de garage gebracht. Geen pakket afgesloten voor hulp voor de deur, dan rekent de ANWB tussen de 90 en 130 euro.

De tweede optie is gebruik maken van een bergingsbedrijf (takelwagen). Ben je geen lid van de ANWB of heb je geen ANWB pakket eigen woonplaats afgesloten (indien de auto voor de deur staat), dan kan een bergingsbedrijf je helpen de auto te vervoeren naar de garage. Een bergingsbedrijf rekent ongeveer 250 euro om je naar de garage te brengen met de auto.

De derde optie is iemand om hulp te vragen die een sleepkabel heeft. Je kunt de auto naar de garage toe slepen. Dit kan en mag alleen wanneer de auto over een handgeschakelde versnellingsbak beschikt en geen automaat betreft. Hulp kost vaak niets, dus deze optie is meestal kosteloos.

De vierde optie is je auto verkopen. Je kunt via Gratis Mijn Auto Verkopen namelijk iedere auto verkopen, dus ook een auto die kapot is of niet meer kan rijden. Voor iedere auto vinden wij altijd meerdere potentiële kopers. Deze kopers zijn altijd RDW erkend, en dus van een erkend autobedrijf. Het hoogste bod wordt je kosteloos toegestuurd. Ga je akkoord met het bod, dan heb je de auto verkocht en wordt deze vervolgens bij je opgehaald. Je ontvangt ter plaatse het vrijwaringsbewijs en het afgesproken geldbedrag.

One Comment on “Een auto met pech bij de garage krijgen

  1. Joost

    Wij hebben een Citroën c1 die wel start maar weinig tot geen gas geeft, soms doet hij het ineens wel en rijd ie weer perfect…. komt ook witte rook uit de uitlaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *