Iedere auto heeft onderhoud nodig en onderhoud kost geld. Los van de onderhoudsbeurten en reparaties, ben je ook verplicht jaarlijks een APK keuring te ondergaan, mits de auto jonger is dan 3 jaar.

 

Wat valt onder onderhoud

auto-onderhoudOnderhoud is meestal in de vorm van een kleine- of grote beurt en het vervangen van de distributieriem. Een onderhoudsbeurt bestaat meestal uit het verversen van de olie, het vervangen van het oliefilter, de remvloeistof verversen en het vervangen van de bougies. Het verschil tussen een kleine- en grote beurt is dat er bij een grote beurt meer onderdelen worden nagelopen, gereinigd en vervangen. Een gemiddelde onderhoudsbeurt kost 350,- euro. De kosten verschillen per merk en type. Ook speelt de brandstof een rol. Onderhoud bij een auto op diesel is vaak net wat duurder dan bij benzine.

 

LPG onderhoud

Heb je een LPG installatie dan behoeft deze ook op zijn tijd onderhoud. Vaak moeten de kleppen gesteld worden, en wordt het LPG systeem gereinigd. Hoe meer kilometers je op gas maakt, hoe vaker er onderhoud gepleegd moet worden.

 

Airco onderhoud

Een airco heeft ook onderhoud nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Hierbij worden filters gereinigd of vervangen. Ook wordt het aircosysteem gecontroleerd en afgevuld. Ook al is het aircosysteem een gesloten systeem, toch kan er koudemiddel ontsnappen. Wanneer de druk te laag is dan wordt de airco niet meer koud. Wanneer je de airco verwaarloost dan kan de aircopomp (condensor) kapot gaan. Een airco onderhoudsbeurt kost ongeveer 100 euro. Een aircopomp kost ongeveer 800 euro.

 

Distributieriem vervangen

distributieriem-vervangenVeel auto’s hebben een distributieriem. Een distributieriem moet je tijdig vervangen. Deze riem heeft namelijk een belangrijke rol en een beperkte levensduur. De levensduur verschilt per merk en type auto. Bij de ene auto moet hij om de 60 duizend kilometer vervangen worden of om de 3 jaar en bij de andere auto gaat hij 120 duizend kilometer mee en hoeft hij pas om de 8 jaar vervangen te worden. Het vervangen van een distributieriem kost vooral veel tijd. Gemiddeld kost een distributieriem vervangen 500 euro. Wanneer je de riem niet tijdig vervangt, neemt de kans op breken toe. Wanneer de distributieriem breekt ontstaat er grote motorschade welke op kan lopen tot 2000 euro.

 

Remmen vervangen

De remmen zijn een zeer belangrijk onderdeel aan de auto. Bij iedere APK keuring worden ze grondig geïnspecteerd en getest. De levensduur van remblokken ligt ongeveer op 50 duizend kilometer. De levensduur van remschijven ligt ongeveer op 80 tot 100 duizend kilometer. Natuurlijk is de levensduur sterk afhankelijk hoeveel je remt. In de stad rem je namelijk veel meer dan op de snelweg. Remblokken kosten ongeveer 175 euro. Remschijven + remblokken kost ongeveer 400 euro. Remschijven monteer je altijd in combinatie met nieuwe remblokken om te voorkomen dat de nieuwe schijven verkeerd inslijten.

 

Koppeling vervangen

koppeling-vervangenBij veel auto’s moet de koppeling rond de 160 duizend kilometer vervangen worden. Ook dit verschilt natuurlijk of je veel binnen of buiten de stad rijdt. Rijdt je voornamelijk binnen de stad, dan moet je vaker schakelen. Vaker optrekken betekent meer slijtage. Een koppeling laten vervangen kost veel tijd en tijd is geld. Gemiddeld kost dit 800 euro.

 

Auto verkopen

Loop je tegen hoge onderhoudskosten aan, dan kun je natuurlijk overwegen om je auto te verkopen. Je auto verkopen aan een autobedrijf gaat namelijk heel eenvoudig. Zeker wanneer je dit via onze autoveiling doet. Bij ons kun je gratis je auto voorleggen aan ruim 5000 RDW erkende autobedrijven. De veiling duurt slechts 24 uur en dat levert je een gegarandeerd goed bod op. Het bod is geheel vrijblijvend dus verkopen is niet verplicht. Wil je de auto verkopen, dan is dat met slechts een druk op de knop meteen geregeld.

gratis-bod-op-jouw-auto