auto-met-schadeEen auto overspuiten kun je overwegen om verschillende redenen. De meest voorkomende reden is dat de auto veel beschadigingen heeft. Overspuiten is in veel gevallen erg duur. Dit komt omdat het veel tijd vergt, en tijd is geld. Ook de lak zelf is niet goedkoop. De meeste mensen zijn niet All Risk verzekerd dus moeten de schadeherstel uit eigen zak betalen.

 

Hoe gaat het spuiten in zijn werk

Een auto spuiten betekent dat de auto eerst gereinigd. Krassen en deuken worden geschuurd en geplamuurd. Daarna wordt de lak opnieuw gereinigd. Gerepareerde beschadigingen moeten eerst voorzien worden van een primer en deze moet uitharden. Veel spuitenrijen hebben daar een droogcabine voor om het proces te versnellen. Als alle schades zijn weggewerkt, dan kan de spuiterij de auto overspuiten in de gewenste kleur. Daarbij moeten onderdelen worden afgeplakt. Een auto overspuiten kost ongeveer 2 dagen, afhankelijk van de hoeveelheid schades die eerst hersteld moeten worden. Overspuiten kost gemiddeld 2000,- euro waarbij er minimale herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Meer schades maken de herstelling een stuk duurder.

auto-overspuiten

Spuiten voor de verkoop

Wil je een auto verkopen en hem eerst laten herstellen/spuiten? Informeer dan goed wat de kosten zijn en of je dit terugverdient. In 9 van de 10 gevallen wordt de auto slechts enkele honderden euro’s meer waard. Dat betekent dat het niet loont om de auto te laten spuiten. Wil je de auto verkopen aan een particulier, dan zal een overgespoten auto wat sneller verkopen. Echter gaan veel particulieren zich afvragen waarom de auto opnieuw gespoten is en hoeveel schade er voorheen was. Wil je de auto verkopen aan een autobedrijf, dan is de meerprijs die je ervoor terugkrijgt minimaal.

 

Weten wat je auto waard is

Wil je weten wat je auto waard is? Meld hem dan vrijblijvend aan bij onze autoveiling. In de veiling kunnen meer dan 5000  autobedrijven een bod uitbrengen. Zodoende weet je exact wat de auto met lakschade waard is en waarvoor je hem direct kunt verkopen. Probeer goede foto’s te maken van de eventuele schade. Zodoende kunnen de bedrijven de auto beter inschatten en kun je een hogere prijs verwachten. Een auto met beschadigingen is prima te verkopen. Veel particulieren geven daar niets om wanneer de auto bij een autobedrijf te koop staat. Het voordeel van een autobedrijf is dat men de oude auto eenvoudig kan inruilen en een eventueel een financiering kunnen afsluiten. 80% van de particulieren koopt namelijk de auto bij een erkend autobedrijf.

gratis-bod-op-jouw-auto