Schadeauto verkopen of laten herstellen

By   13 juni 2018

autoschade verkopen

Een ongeval zit een klein hoekje en schade hoeft niet altijd jouw schuld te zijn. Het kan zomaar gebeuren dat je auto beschadigd raakt, bijvoorbeeld dat jij zelf ergens tegenaan rijdt. Wanneer een andere auto tegen jouw auto aanrijdt, dan is het meestal verzekeringswerk en krijg je de kosten vergoed. Wanneer je zelf schade maakt en hiervoor niet verzekerd bent, dan zijn de kosten voor jou.

Het kan ook gebeuren dat je auto beschadigd raakt zonder dat je dat je daar iemand verantwoordelijk voor kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan hagelschade of vandalisme. Ook deze schade loopt snel in de duizenden euro’s. Veel mensen zijn ook hier niet tegen verzekerd.

 

Schadeherstel erg kostbaar

Schade laten herstellen is bijna altijd een zeer kostbare zaak en loopt vaak in de duizenden euro’s. Daarnaast is het niet altijd zinvol om de schades weer te laten herstellen omdat het herstel duurder is dan wat de auto waard is. Een auto verkopen aan een particulier is niet gemakkelijk. Er zijn maar weinig particulieren die interesse hebben in een beschadigde wagen. In dergelijke gevallen geven gespecialiseerde autobedrijven je het meeste terug.

Je hebt dus 2 opties; door blijven rijden met de schade of de auto verkopen. Ook hier geldt dat een schadeauto verkopen vaak niet eenvoudig gaat.

auto met bumperschade verkopen

 

Wat kost autoschade herstellen

De kosten verschillen per geval en per auto. Soms is een bumper bijvoorbeeld nog te repareren, en soms moet hij compleet vervangen worden. In beide gevallen moet de bumper opnieuw gespoten worden. De meeste kosten gaan vaak in de arbeid zitten. Schuren, plamuren, spuiten, uitdeuken, onderdelen loshalen (demonteren) en weer terugplaatsen kosten nu eenmaal veel tijd. Heb je een kras op de bumper dan moet deze eerst vetvrij gemaakt worden, daarna worden geschuurd en geplamuurd, en daarna kan er pas de lak aangebracht worden. Heb je een metallic lak dan moet er tevens een blanke-laklaag worden aangebracht. Voor een kras van enkele centimeters ben je al snel zo’n 700 euro kwijt. Wanneer een portier beschadigd is, dan moet niet alleen de betreffende deur opnieuw gespoten worden, met alle bijkomende handelingen, maar moet ook een aansluitend deel meegespoten worden om te voorkomen dat je kleur verschil krijgt. Stel je voor dat het dak van je auto getroffen is door een hagelbui! Al met al zijn de kosten enorm.

schade spatscherm kosten

 

Schadeauto verkopen heel gemakkelijk

Gelukkig kun je heel gemakkelijk je schadeauto verkopen en dat kan via ons. Zonder zelf kosten te maken kun je eerst eens zien wat jouw auto op onze veiling opbrengt. Door je auto gratis en vrijblijvend bij ons aan te melden kun je zien wat je schadeauto waard is. Ons netwerk telt meer dan 5.000 RDW erkende autobedrijven die op nagenoeg iedere auto een bod uitbrengen. Wij verzamelen de biedingen en koppelen het hoogste bod aan je terug. Dit bod is gratis en vrijblijvend, en daarmee kun je doen wat je wilt. Wanneer je besluit je schadeauto te verkopen, dan is dat met slecht één druk op de knop geregeld, en ben jij van je schadewagen af. Ook het verkopen kost bij ons niet. Je maakt dus nooit kosten!

 

RDW erkende autobedrijven

Je verkoopt niet alleen op een veilige manier je auto aan een RDW erkend autobedrijf, maar krijgt ook direct het vrijwarings en het afgesproken bod in handen. Zo kun je direct op zoek naar een nieuwe auto die aan je wensen voldoet. Onze veiling werkt anoniem waardoor je niet door verschillende autobedrijven rechtstreeks benaderd wordt. Je krijgt alleen het hoogste bod te horen en weet dan ook meteen wat je auto exact waard is.

 

Tips voor het aanmelden

Mocht je de auto bij ons aanmelden, dan verzoeken we je de schade zo specifiek mogelijk te beschrijven. Het liefst natuurlijk ook met een paar duidelijke foto’s erbij. De schadeherstel specialisten die o.a. ook deel uitmaken van ons netwerk kunnen zodoende een goede inschatting maken en daardoor nog een beter bod uitbrengen. Doorgaans verkoop je bij ons je schadeauto binnen 24 uur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *