Toyota Aygo problemen met de lak

By   26 juni 2018

rode toyota aygoBen je van plan je eigen auto te verkopen en een andere auto te kopen zoals bijvoorbeeld de Toyota Aygo? Lees dan eens het verhaal hieronder door over het bekende lakprobleem voordat je de auto gaat bezichtigen. Zo voorkom je een eventuele teleurstelling en weet je wat je eventueel kunt doen. Hier kun je meer lezen over de bekende Toyota Aygo problemen.

 

Bekende problemen met de lak

Er zijn problemen bekend met de lak van de Toyota Aygo. Aangezien veel mensen er last van hebben lijkt dit een zwak punt te zijn. De standaard garantie bedraagt 3 jaar. Aygo’s die ouder zijn krijgen dus geen garantie op de laklaag.

 

Toyota Aygo problemen met de lak

Vooral bij de Toyota Aygo modellen in het rood is het lakprobleem een veel voorkomend iets. Het probleem zit hem vooral in de transparante (blanke lak) laag. Tussen de blanke lak laag en de kleurlak ontstaan luchtbellen waardoor de transparante beschermlaag los laat. Wanneer er eenmaal een opening is ontstaan, dan zal afbladderen snel volgen. Vooral op de motorkap en het dak komt dit vaker voor.

 

Blanke laklaag

Blanke lak wordt met name bij rode auto’s en metallic lak toegepast. De laklaag kan worden aangetast door het weer, maar ook door vogelpoep. Het is van belang dat dit snel wordt verwijderd voordat het op de lak invreet.

 

Vermijd de carwash

Een carwash kun je het beste vermijden. Wanneer er sprake is van een witte waas of luchtbellen onder de lak, dan kunnen deze openspringen en groter worden door de wasstraat. Pas ook op met de hogedrukspuit bij een doe het zelf carwash.

auto wassen

Wat kun je doen

Helaas is hier weinig aan te doen. De enige oplossing is de delen waarop de problemen zich voordoen, opnieuw te laten spuiten. Qua kosten moet je per deel denken aan ongeveer 500 euro.

 

Auto verkopen

Wil je snel en veilig je auto verkopen, ongeacht welke merk, dan ben je bij Gratis Mijn Auto Verkopen aan het juiste adres! Ook wanneer je een Toyota wilt verkopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *