Zwakke punten Toyota Aygo

By   15 juni 2018

Iedere auto heeft bekende zwakke punten en dat geldt ook voor de Toyota Aygo. Was je van plan je auto te verkopen en had je de Aygo als volgende auto in gedachten? Lees dan hieronder de bekende zwakke punten van de Toyota Aygo eens door. Zo weet je waarop je moet letten mocht je er een willen kopen.

Bekende problemen en zwakke punten

aygo c1 107De Toyota Aygo, de Peugeot 107, en de Citroën C1 zijn allemaal dezelfde auto. De fabrikanten zijn namelijk een samenwerking aangegaan om een leuke en goedkope auto op de markt te brengen. Dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat onderdelen goed te verkrijgen zijn en dat je eenvoudig op internet er veel over terug kunt vinden.

 

Lekkage problemen

Een van de grootste problemen van de Aygo, de 107, en de C1 zijn lekkage problemen. Waterlekkage komt voor bij de achterdeuren (5 deurs uitvoering), de achterklep ter hoogte van het derde remlicht, bij de achterlichten, bij de portierrubbers waarbij de speakers in de portieren nat worden, de antennevoet, en de ventilatieroosters.

De lekkage zorgt voor veel overlast van nare geurtjes tot vochtplekken. Een veel gehoorde klacht is dat de speaker is de voorste portieren het na verloop van tijd begeven, en dat de ramen snel beslaan. Veel garages kunnen met een speciale luchtontvochtiger het vochtgehalte naar beneden krijgen, maar dat heeft alleen maar zin wanneer de lekkages ook daadwerkelijk zijn opgelost. Zolang je last hebt van lekkages dan is een carwash af te raden.

De problemen komen veel voor bij modellen tussen 2011 en 2015. De kosten om de lekkages te verhelpen liggen rond de 550,- euro. Ook de nieuwere modellen waaronder de modellen uit 2017 hebben diverse problemen.

 

Koppeling snel aan vervanging toe

Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij de koppeling rond de 60.000 kilometer al vervangen moest worden. Een koppeling vervangen kost snel een 800 euro.

 

Lekkende waterpomp

De waterpomp kan na +/- 3 jaar gaan lekken waardoor er een hoog koelvloeistof gebruik ontstaat. Hierdoor kan de motortemperatuur oplopen en als je dat niet in de gaten hebt dan kan dit leiden tot overmatige slijtage en defecten.

 

Distributieketting vervangen

De distributieketting hoef je normaliter niet in de gaten te houden want die is een stuk sterker dan de distributieriem. Echter komt het vervangen van de distributieketting toch aan bod bij de 107/c1/aygo. Meestal gaan ze niet langer dan 100.000 km mee. Er zijn gevallen bekend waarbij de ketting bij de 60.000 km al vervangen moest worden. De reparatiekosten zijn flink en kunnen wel eens tegen de 700 euro aanlopen. Vaak begint de ketting lawaai te maken en dan weet je dat je aan de beurt bent.

 

Uitlaat gaat snel stuk

Een ander bekend probleem / zwak punt van de Toyota Aygo (c1/107) is dat de uitlaat snel aan vervanging toe is, evenals de katalysator. Meestal zijn deze na 2 jaar al aan de beurt. Roest aan het achterste deel van de uitlaat is een van de bekende problemen.

 

Reparatiekosten Aygo / C1 / 107

  • Koppeling vervangen = +/- 800 euro
  • Distributieketting = +/-700 euro
  • Waterpomp = 150-200 euro
  • Uitlaat = 200-400 euro
  • Lekkage problemen = +/- 500 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *