Zwakke punten Volvo C30

By   15 juni 2018

volvo-c30De bekende zwakke punten van de Volvo C30 lees je hieronder. Ga je jouw auto verkopen, en had je een C30 in gedachte? Lees dan even onderstaande punten door zodat je weet waarop je moet letten en wat je eventueel kunt verwachten.

 

De distributieriem

Bij de meeste auto’s is de distributieriem een zwak punt. Niet iedere Volvo C30 is hiermee uitgerust want het kan ook zijn dat er een distributieketting aanwezig is. De riem is over het algemeen wat zwakker en dient tijdig vervangen te worden. Doe je dat niet, dan neemt de kans op breken toe en kan er motorschade ontstaan. Bij de C30 gaat de riem ongeveer 120.000 kilometer mee en maximaal 8 jaar. De riem dient iedere 8 jaar of iedere 120.000 km vervangen te worden.

De waterpomp heeft een verwachte levensduur van 150.000 kilometer. Aangezien deze aangedreven wordt door de distributieriem is het slim om deze gelijktijdig preventief te laten vervangen. Mocht de waterpomp achteraf kapot gaan, dan moet de distributieriem opnieuw vervangen worden. Een gebruikte riem mag namelijk niet opnieuw teruggeplaatst worden. Een defecte waterpomp kan zowel lekken als zwaarder gaan lopen. Wanneer hij zwaarder loopt, dan kan dit ook effect hebben op de riem.

 

Kapotte EGR klep

Er zijn een aantal problemen met de EGR klep. De EGR klep zit standaard op dieselmotoren gebouwd en zorgt voor de verlaging van de NOx uitstoot. EGR staat voor Exhaust Gas Recirculation. De klep kan bij de Volvo C30 vervuild raken en allerlei storingen veroorzaken. In sommige gevallen raakt deze defect.

 

Probleem met verstuivers

Er zijn een aantal C30 modellen welke zwakke injectoren hebben. Deze raken vaak defect bij een kilometerstand rond de 150.000 kilometer. Er zijn bedrijven die soms de injectoren (verstuivers) kunnen repareren. Wanneer je deze moet vervangen zit je tussen de 1.000 en 2.000 euro aan kosten. Een dure reparatie dus.

 

Tikkende versnellingsbak

Een bekend zwak punt van de Volvo C30 is dat de versnellingsbak een tikkend geluid maakt wanneer je schakelt. Daarnaast is niet iedereen te spreken over de versnellingsbak verhouding.

 

Ventilatie defect

Een ander bekend probleem bij de C30 is dat de aanjager defect raakt. Je krijgt in sommige standen of geen enkele stand meer lucht. Doet de ventilator helemaal niets meer dan is de motor kapot. Werken bepaalde standen niet dan zijn de weerstanden kapot.

 

Auto bokt? Massa vliegwiel probleem

Een bekend probleem, welke je overigens bij meer auto’s ziet, is dat het dubbel massa vliegwiel defect raakt en vervangen moet worden. Een van de symptomen is dat de auto begint te bokken (schokken) bij het optrekken en dat je een tikkend geluid krijgt net nadat de motor is afgezet. Soms voel je ook een trilling als je de voet op het koppelingspedaal laat rusten. Aangezien dit een tijdrovende reparatie betreft, loopt dit aardig in de kosten. Je moet snel aan een 1.000 euro of meer denken. Aangezien de koppeling losgehaald moet worden, is het soms raadzaam om deze meteen ook te laten vervangen.

 

Software problemen

Wanneer het motor management lampje gaat branden dan hoeft dat niet altijd een technisch probleem te zijn. Het kan namelijk ook een probleem zijn in de software. Door een software update te laten uitvoeren kun je dit probleem verhelpen. Vaak wordt de auto vooraf uitgelezen en vind er snel een diagnose plaats.

 

Reparatiekosten Volvo C30

De lijst hieronder zijn de gemiddelde reparatiekosten. Er zijn natuurlijk verschillende Volvo C30 modellen en ze zijn niet allemaal hetzelfde. Zo kun je een diesel hebben, maar ook een benzine. Zo kan er een 1.6 motorblok inzitten maar ook een 2.0 of een 2.4 liter.

  • Dubbel massa vliegwiel vervangen (tussen de 1000 en 1500 euro)
  • Ventilatiemotor vervangen (175 euro)
  • Tikkend geluid verhelpen versnellingsbak (tussen de 800 en 1500 euro)
  • Kapotte verstuivers (tussen de 1000 en 2000 euro)
  • EGR klep vervangen (+/- 425 euro)
  • Distributieriem vervangen (+/- 550 euro)
  • Waterpomp (+/- 200 euro bovenop de kosten van de distributieriem)
  • Defecte turbo (+/- 800 euro)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *